Wil je graag meer bewegen, maar komt het er steeds niet van? Zakt de moed je in de schoenen als je alleen al aan krachttraining denkt? We kennen het allemaal: geen zin hebben om te sporten. Het is ook allesbehalve makkelijk om jezelf keer op keer weer naar de sportschool te slepen. Maar met de juiste mindset wordt het al een stuk makkelijker. Gebruik onze tips om je motivatie voor fitness snel weer terug te krijgen. 

1. De juiste mindset maakt het verschil

Een drukke dag, geen energie of regen buiten: vaak verzinnen we tientallen smoesjes om niet naar de sportschool te hoeven. Maar als je de juiste mindset hebt, ga je ondanks alles toch gewoon sporten. Laat je door niets of niemand tegenhouden. Het klinkt misschien makkelijk, maar het creëren van de juiste sportmindset is zo makkelijk nog niet. Motiveer jezelf door kleine doelen te stellen en dwing jezelf om naar de gym te gaan. Want als je er bent, ben je al op de helft. 

2. Maak fitness leuk voor jezelf

Vind je sporten eigenlijk helemaal niet zo leuk? Kijk je er elke keer tegenop om naar de sportschool te gaan? Dan snappen we heel goed dat je motivatie voor krachttraining laag is. Maar het hoeft helemaal geen marteling te zijn. Krachttraining voor vrouwen hoort leuk te zijn, dus probeer het leuk te maken. Nu vraag je je misschien af: hoe dan? We zetten wat suggesties voor je op een rij:

 

  • Luister je favoriete muziek tijdens het sporten
  • Of luister naar een podcast of audioboek
  • Ga sporten met een vriend of vriendin
  • Doe oefeningen die je ook echt leuk vindt om te doen

3. Beloon jezelf af en toe

Om meer motivatie te krijgen, kan het helpen om jezelf zo af en toe te belonen. Ga nu niet na elke workout een zak chips eten, maar kies voor andere beloningen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kopen van een nieuwe sportoutfit of het doen van een leuke activiteit. Natuurlijk kan het ook geen kwaad om een keer in de zoveel tijd je favoriete ongezonde snack te eten als beloning voor het regelmatig sporten.