Wanneer je een bestaande woning hebt, zou het zo kunnen zijn dat je iets aan de trap wilt laten doen. Zo zou je de trap kunnen renoveren, of kies je voor een totaal nieuwe trap. Vijfennegentig procent van de traprenovaties hebben met dezelfde reden te maken. Interessant he? Wat altijd van belang zal blijven, is de structuur van de trap zelf.

 

Renoveren

De eerste optie die je hebt is het renoveren van de trap. Bij deze optie moet je er wel zeker van zijn dat de bestaande trap echt jouw smaak is. Daarnaast hoort de bestaande trap ook veilig gebruikt te worden. Wanneer je niet zeker bent van deze zaken, is het beter om de keuze voor een nieuwe trap te maken. Gelukkig bestaan er heel veel materialen. Deze helpen je om een oude trap een volledig nieuwe uitstraling te geven.

 

Aanschaf nieuwe trap

Als je ervoor kiest om een nieuwe trap aan te schaffen, heb je de vrijheid om het naar eigen inzicht te doen. Je kunt de stijl helemaal zelf bepalen. Je kunt dit doen op basis van voorbeelden. Op deze manier kan je een nieuwe trap laten plaatsen die helemaal naar wens is. De trap voldoet aan alle eisen. Bij aanschaf van een nieuwe trap, is het ook slim om rekening te houden met een traplift. Het kan zijn dat je incidenteel een traplift nodig hebt. Je kan dan voor de volgende optie gaan: traplift huren.

 

Bij het plaatsen van een nieuwe trap kan je kiezen uit verschillende materialen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​houten trap te verplaatsen. Als je voor deze manier kiest, kan je het hout behandelen zodat het nauwelijks onderhouden hoeft te worden. Wil je een meer industriële uitstraling, dan kun je voor beton kiezen. Beton kan worden gepolijst om het uiterlijk beter te maken. Wat je ook kunt doen is het aanvullen met vinyl of hout. Er is nog iets. Het is een prima extra keuze: een trap van glas. Dit kost alleen wel meer geld en de trap ziet er snel vies uit.