Iedereen heeft een zorgverzekering, maar mensen weten er eigenlijk vrij weinig over. Doordat mensen vaak niet meer naar hun zorgverzekering omkijken, weten ze ook niet dat ze eigenlijk veel geld kunnen besparen op hun huidige zorgverzekering. Dit kunnen ze doen door simpelweg over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar. Het is belangrijk dat je let op een aantal punten wanneer je een nieuwe zorgverzekering kiest, in dit artikel daar meer over.

Basisverzekering of meer?

Het verplichte onderdeel van je zorgverzekering dekt niet alle medische kosten die je hebt. Het dekt namelijk alleen de kosten voor noodzakelijke zorg zoals een bezoek aan de huisarts. Wanneer je meer kosten gedekt wilt hebben, dan is het handig om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Deze aanvullende verzekering zorgt er dan voor dat meer kosten gedekt zullen worden.

Eigen risico

Veel mensen zijn geneigd om hun eigen risico heel laag te houden omdat ze niet voor flinke kosten willen komen te staan. Echter kan je veel geld op je maandelijkse premie besparen wanneer je jouw eigen risico verhoogd. Het is dus zeker belangrijk om goed na te denken over hoe hoog je jouw eigen risico wilt zetten.

Blijf vergelijken

De prijzen van verzekeraars verschillen enorm en worden ook nog eens regelmatig aangepast. Het is dus belangrijk om te blijven vergelijken. Door regelmatig op zorgkiezer.nl te kijken zal je zeker weten dat je niet te veel betaalt voor jouw huidige zorgverzekering.